Commercial Bank Qatar Masters – Day Three

Tournytt

Kinhult fyra från frontduo i Qatar

Jagar personbästa på Europatouren

Text: Martin Strömberg • 2018-02-24

Det drar ihop sig i Qatar Masters och vi har svenskar som lurar i vassen inför sista ronden.

Marcus Kinhult tände till på slutet av tredje ronden och gick fyra under sista fem hålen för en finfin 67:a. Med sina tolv under par är han fyra slag bakom ledarduon bestående av engelsmännen Eddie Pepperell och Oliver Fisher.

– Det var en bra dag idag. Stabilt men ganska trögt första 13 hålen innan locket släppte på sluthålen, berättar Marcus för svenskgolf.se/wp.

Den 21-årige Skaftöspelaren har haft en fin inledning på säsongen där han spelat bra de tävlingar han kommit med. En delad tolfteplats i Sydafrika i januari följdes upp av en delad sextonde i Oman förra veckan.

 

 

Kinhult jagar segern i Qatar

Men faktum är att hans bästa placering på ET kom redan 2015 då han slutade delad tia i Schweiz. Det är ett personbästa som han har bra chans att piffa upp lite under slutronden. Men spelmässigt kommer han att tuffa på som under de tre första ronderna.

– Jag ska inte ändra på något imorgon. Hålla bollen på rätt sida pinnen och slå puttarna fram till hål. Det blir också viktigt att försöka bromsa mina visdomständer som är på väg ut, berättar Marcus.

Ett slag bakom sig, på delad niondeplats, har Marcus landsmannen Joakim Lagergren på elva under par, och ytterligare tre slag ner, på delad 33:e plats finns Alexander Björk.


Text: Martin Strömberg • 2018-02-24
TournyttAlexander BjörkEddie PepperellEuropean TourJoakim LagergrenMarcus KinhultOliver FisherTournytt
Scroll to Top