Waste Management Phoenix Open – Final Round

Tournytt

Nytt publikrekord väntar i Phoenix

Ett nytt publikrekord väntar under årets Phoenix Open. Förra året hade tävlingen totalt 655 434 besökare.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-31 Uppdaterad 2019-12-12

Veckans Waste Management Phoenix Open är världens största golftävling. I alla fall om man ser till publiksiffran. Tävlingen har under många år på raken slagit sitt eget publikrekord och i år förväntar sig arrangörerna att rekordet slås återigen.

Njut av TV-klippen från världens häftigaste golfhål

Fyra av världens fem bästa spelare är med i tävlingen. 11 av världens 20 bästa. Dessutom är publikfavoriter som Bubba Watson och Phil Mickelson med i startfältet. Det här i kombination med att det förväntas bli 26 grader varmt och strålande sol under alla dagar gör att mer än 655 434 personer förväntas komma till tävlingen.

DOKUMENT: Välkomna till Phoenix Open – golfens grisfest

– Med startfältet, publiken och årets ProAm-deltagare har vi de perfekta ingridienserna för en otrolig vecka, säger tävlingens ordförande Carlos Sugich till Azcentral.com.
– Jag skulle älska om vi slog rekordet igen, men ärligt talat så är vi redan störst i världen och vi fokuserar mer på fansens upplevelse. Vi vill att alla människor ska njuta av bekvämligheterna och allt annat tävlingen har att erbjuda. Oavsett hur många supportrar vi har på plats är det i slutändan deras upplevelse som allt handlar om. 

Förra året besökte 204 906 personer TPC Scottsdale under lördagen. Beroende på vilka spelare som är i toppen kan den siffran nå hela 250 000 åskådare i år enligt arrangörerna.

Med i tävlingen hittar vi två svenskar. Jonas Blixt och Alexander Norén.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-31
TournyttPGA TourPhoenix OpenTournytt
Scroll to Top