Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Four

Tournytt

Fleetwood försvarade titeln

Vann i Abu Dhabi efter fantomspurt

Martin Strömberg • 2018-01-21

Tommy Fleetwood tar vid där han slutade förra säsongen – som en vinnare.

Nu vann engelsmannen visserligen inte tourfinalen i Dubai men han vann hela Race to Dubai och idag försvarade han sin titel i Abu Dhabi HSBC Championship.

– Det är känslosamt, sa Fleetwood direkt efter segern.

Med nio hål kvar såg segern ut att gå till engelsmannen Ross Fisher. Han var då fyra under för ronden och ledde med tre. Men spelet hackade lite på vägen in och när han kom till sista hålet krävdes en eagle av Fisher för att ta tävlingen till särspel, han lyckades inte utan blev ensam tvåa.

 

Fleetwood försvarade titeln

För Fleetwoods del var det tvärtom. Efter massor av missade birdiemöjligheter första nio fick han retroaktiv utdelning sista nio och via birdies på hål 10, 12, 13, 15 och 16 stod han med en birdieputt på sista hålet som kändes som att den var för seger.

När bollen rullade mitt i koppen knöt han näven.

– Det är lite känslosamt, det är första gången jag lyckas försvara en titel. Jag trodde att putten på sista var för seger men man kan ju inte vara säker och det är en konstig känsla, sa Fleetwood.

Och efter förra säsongens stora framgångar har Fleetwood lagt upp en strategi för att hålla fokus på rätt saker.

– Jag låtsas att jag inte vann Race to Dubai förra säsongen och vill komma ut hungrig och förbättra mig. Förra året var definitvt mitt livs år men om Justin (Rose) spelat lite bättre sista nio i tourfinalen så hade jag ju helt ärligt inte vunnit Race to Dubai och då hade jag haft en helt annan känsla inför den här säsongen.

 

Nordirländaren Rory McIlroy slutade delad trea och visade att han blir att räkna med i år efter att ha varit borta från tävlingsbanorna sedan oktober.

Henrik Stenson hade sista dagens bästa score (65) tillsammans med segraren Fleetwood och slutade ensam åtta.

Krönika: Fleetwood värdig vinnare – och bättre saker väntar

Scroll to Top