Sony Open In Hawaii – Round One

Tournytt

Jordan Spieth om puttningen: ”Har en hel del att förbättra”

Jordan Spieth menar att han är iskall på greenerna och att det är vad som saknas för att vinna igen.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-15 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth var självkritisk efter sitt spel i Sony Open i veckan. Amerikanen menar att puttningen måste bli betydligt bättre om han ska vinna titlar.
– Jag har en hel del att förbättra gällande puttningen. Jag tror att jag var runt placering 100 i fältet gällande puttning.
– Så enkelt är det. De andra delarna i spelet är tillräckligt bra för att vinna redan nu, säger Spieth till Golf Channel.

 

TV: Här sänker Spieth monsterputten

Jordan Spieth var dock något för pessimistisk. I veckan rankades Jordan Spieth på plats 58 i puttstatistiken. Det var dock betydligt lägre än annan statistik.

Trefaldige majorvinnaren träffade 61 av 72 greener vilket gjorde honom mest träffsäker av alla i fältet. Om puttningen bara hade fungerat hade Spieth som slutade delad 18 haft en betydligt trevligare vecka. Amerikanen fick frågan när hna senast hade en bra dag med puttern. Svaret avslöjar att han inte har det självförtroende på greenerna som vi är vana att se honom med.
– Jag kan inte säga när jag hade en bra dag på greenerna senast. Under andra rundan förra veckan slog jag ett par bra puttar. Innan dess får vi nog gå tillbaka till The Northern Trust i augusti, tror jag.

TV: Spieth gjorde HIO i simulatorn

Jordan Spieth har tillsammans med sin coach, Cameron McCormick, arbetat med puttningen och amerikanen förväntar sig att den ska bli bättre om åtta till tio rundor.
– Då hoppas jag vara bekväm med min puttning och komma tillbaka dit jag brukar vara.

Jordan Spieth är ledig i veckan och deltar sedan i Waste Management Phoenix Open om två veckor. Sedan ska han försvara sin titel i AT&T Pebble Beach Pro-Am.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-15
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top