Hero World Challenge – Round One

Tournytt

Woods tacksam för kollegornas hjälp

Tiger Woods har under hösten fått hjälp av PGA Tours stjärnor för att komma tillbaka ut på banan, vilket han är tacksam för.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Oavsett vem som vinner veckans Hero World Challenge lär rubrikerna i slutändan handla om Tiger Woods. Amerikanen, som under torsdagen gjorde sin första tävlingsrond på 301 dagar, gick runt på 69 slag och många delar av spelet såg lovande ut.

TV: Se det bästa från Tiger Woods comeback

Att följa honom runt den långa banan på Bahamas är inte något som bara supportrar gör. Även veckans spelare försökte under torsdagen följa 14-faldige majorvinnaren. Bland annat Matt Kuchar, som sa så här efter rundan:
– Vi ville ha uppdateringar om Tiger Woods. På varje hål försökte vi fråga någon. Jag tror att alla är exalterade och har längtat efter att se vad han kan göra. 

 

Woods inledde med lovande 69-rond

Och att spelarna ser fram emot att se Woods spela avslöjas också av huvudpersonen. Tiger Woods berättade under torsdagen att många spelare hjälpt honom tillbaka.
– De har varit väldigt bra. Justin Thomas, Daniel Berger och Rory MCIlroy. Alla spelarna, Rickie Fowler och Dustin Johnson. Jag har spelat med alla dem och de försöker hjälpa mig.
– De skickar sms till mig, “Kom igen, låt oss gå ut och spela. Låt oss spela om lite pengar och ha roligt”. De vill verkligen hjälpa mig att komma tillbaka.

Tiger & Stenson spelar tillsammans

Men det är inte bara peppande sms som spelarna hjälpt Tiger Woods med. Amerikanen behövde hjälp med längden på sina slag. Han behövde veta hur han låg till i jämförelse med sina tourkollegor. Till sin hjälp tog han Rickie Fowler.
– Jag visste inte hur långt jag slog. När jag lämnade spelet i februari slog jag mycket kortare än Rickie Fowler men efter några varv slog jag lika långt. Så det var skönt att ha möjligheten att spela golf med de spelarna. 

På hål 1 under torsdagen slog Tiger Woods en 30 yards, 27 meter, längre drive än Justin Thomas.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-01
TournyttDaniel BergerJustin ThomasPGA TourRickie FowlerTiger WoodsTournytt
Scroll to Top