DP World Tour Championship – Day Two

Tournytt

TV: Björk: ”Passar mig bra att vara på European Tour”

Alexander Björks debutsäsong är över och svensken är nöjd med 2017.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-22 Uppdaterad 2019-12-12

Alexander Björks debutsäsong på European Tour har varit strålande. Svensken, som kvalade in till touren via Challenge Tour, har under 2017 nått flera fina placeringar med en tredjeplats i Open de France som bäst.
Och när han ser tillbaka på året är Alexander Björk nöjd.
– Det är klart att om man ser tillbaka på året så får jag vara jättenöjd. Jag satte upp som mål att komma topp-60 på Race to Dubai, säger han till svenskgolf.se/wp.

3 dagars uppehåll – snacka om silly season

När säsongen summeras slutar Alexander Björk på plats 43 i den säsongslånga tävlingen. 17 platser bättre än vad målsättningen var. Men svensken hade även ett annat mål: Att vinna på European Tour. Även om det var nära är det inte med bitterhet han ser tillbaka på året, istället tar han med sig målsättningen till kommande säsong.
– Det är inte så att man bara ställer ut skorna och vinner en tävling på den här nivån. Det är ett mål jag tar med mig till nästa säsong och man får sträcka ut lite på det så sa jag året. Så jag har två tävlingar kvar att försöka vinna.

”Vi måste se över 72-hålstävlingarna”

En av de två tävlingarna spelas i veckan.
En ny säsong av European Tour inleds under torsdagen när UBS Hong Kong Open startar. Alexander Björk är en av fem svenskar i tävlingen och Växjösonen inleder alltså sitt andra år på den stora touren – som passar honom bra.
– Banorna på ET är oftast upsatta tuffare, vilket passar mig bra för jag gillar när det inte är allt för lättspelat utan att man får jobba med järnklubborna in mot green.
– Jag tycker att det passar mig bra att vara på European Tour för Challenge Tour är oftast bredare banor och mer “bomba på”, så det här är bättre, säger Björk till svenskgolf.se/wp.

Se TV-intervjun här: 


Text: Jesper Johansson • 2017-11-22
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top