Wyndham Championship – Round Two

Tournytt

Davis Love III tvingas till operation – blir borta fyra månader

Davis Love III lägger sig under kniven för att kunna bli en vinnare på PGA Tour igen. Under tisdagen opererar han höften.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-21 Uppdaterad 2019-12-12

Davis Love III ska opereras. Tidigare Ryder Cup-kaptenen berättade under RSM Classic att han under 21 november ska genomgå en höftoperation. Detta för att kunna komma tillbaka som en vinnare på PGA Tour.
– Jag har haft problem med höften de senaste åren och försökte lösa det utan en operation. Men efter att ha spelat i Malaysia och Sanderson Farms Championship inser jag att det är en uppförsbacke att komma tillbaka, sa 53-åringen till medier på plats.

Efter operationen kommer Davis Love III att vara borta från tourgolfen i tre–fyra månader även om han kan träna närspel inom en månad efter operationen.
– Jag är glad över att jag tagit beslutet att operera. Så fort jag tillfrisknat kommer jag tillbaka till touren. Jag vann efter att jag opererat ryggen och nu skulle jag vilja vinna med en ny höft.
– Det är därför jag opereras. För att kunna komma tillbaka till golfen och fortsätta blanda mig in i toppen.

Davis Love III fyller 54 år i april och under föregående säsong klarade han cutten vid sju tillfällen på 13 försök.

Om amerikanen skulle lyckas vinna på PGA tour skulle han bli den äldste någonsin att göra så. Just nu innehar Sam Snead rekordet. Han var 52 år gammal.


Text: Jesper Johansson • 2017-11-21
TournyttDavis Love IIIPGA TourTournytt
Scroll to Top