DP World Tour Championship – Day One

Tournytt

Battle of Britain

Allt talar för engelsk seger i Race to Dubai

Text: Martin Strömberg • 2017-11-18 Uppdaterad 2019-12-12

Det mesta talar för att någon av de båda engelsmännen Justin Rose och Tommy Fleetwood kommer att ta hem Europatourens Order of Merit, eller Race to Dubai, den här säsongen.

Inför sista ronden av tourfinalen leder Justin Rose med ett slag före sydafrikanen Dylan Frittelli och spanjoren Jon Rahm. Om Rose vinner på söndagen så vinner han också Race to Dubai. Blir han ensam tvåa måste engelsmannen Tommy Fleetwood vinna finalen för att behålla ledningen.

Så här ser ställningen ut just nu om resultaten i finalen skulle stå sig:

 

Battle of Britain

Om Rose tappar och Fleetwood inte heller vinner så uppstår en mängd olika scenarios men så länge Rose eller Fleetwood håller sig topp-fem är det någon av dem som tar hem slutsegern i Race to Dubai.

– Jag ser det som en stor möjlighet och ingen press. Jag ska gå ut och ha en fantastisk dag och föröska göra en bra avslutning. Tommy har gjort det fantastiskt och det är många andra duktiga spelare som också vill vinna i morgon, sa Rose efter sin rond på 65 slag.

Samma score hade Fleetwood, för andra dagen i rad, och som därmed klättrade till en delad fjärdeplats. Precis som Rose vill han inte lägga press på sina egna axlar.

– Det har varit så kul att få vara med och leda racet de senaste veckorna och att få avsluta med att ha chansen att vinna under säsongens sista dag är en ära. Oavsett om Justin eller jag tar hem det så är det en värdig segrare.

Svenskarna Alexander Björk och Alex Norén går in i sista ronden med lite olika förutsättningar. Björk har riktigt häng på en tätplacering från sin elfteplats medan Norén vill klättra från sin delade 41:a plats.

Norén kommer med största sannolikhet sluta åtta i totalställningen medan Björk har en viss möjlighet att avancera ordenltigt om han skulle lyckas ta sig upp i toppen under sista dagen.

 

Battle of Britain

Text: Martin Strömberg • 2017-11-18
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDylan FrittelliEuropean TourJon RahmJustin RoseTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top