The Northern Trust – Round One

Tournytt

Cantlays trotjänare hjälpte honom ta hem första segern

Patrick Cantlay skaffade en putter som amatör – och har inte bytt sedan dess. Nu har den hjälpt honom ta hem sin första seger på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-09 Uppdaterad 2019-12-12

Patrick Cantlay tog förra helgen sin första seger på PGA Tour. Amerikanen som tidigare rankats som världens bästa amatör har haft en krokig resa fram till segern med ryggskador och personliga tragedier.

Under åren har mycket hänt för spelaren som på det andra särspelshålet i Shriners Hospital for Children Open lyckades vinna på söndagen.

Men en sak har varit sig lik sedan amatöråren: Hans putter.

Cantlays trotjänare hjälpte honom ta hem första segern
Patrick Cantlays putter. Foto: Twitter @Golfweek_Dusek

25-åringen har spelat med samma putter i sju år, vilket är en evighet med tanke på proffsens möjligheter att byta utrustning så fort det finns nyheter tillgängliga.

Puttern är en Scotty Cameron Newport 2 som gjorts efter Cantalys egna krav.
– När jag skaffade den ville jag ha en putter med en tunn topplinje och den jag spelar med har bland de tunnare som finns, säger Cantlay till Golf Digest.

Hans putter är också kortare än snittet. Den 33 tum långa puttern är ungefär fem centimeter kortare än standardlängden. Detta trots att Cantlay är nästan 1,78 meter lång.
–Jag vet inte riktigt varför den är så kort. Jag känner mig bara bekväm med den, och jag tror inte att jag kommer att byta ut den någonsin.
– Om jag någonsin byter ut den kommer jag göra det i lugn takt och träna mycket med den nya innan jag stoppar den i bagen. Jag är inte någon som mixtrar med utrustningen i mitten av en turnering eller ens innan tävlingen spelas. Jag kan inte förstå att folk gör så.

Kloka tankar av Cantlay, som menar det inte handlar om att ha den senaste utrustningen. Utan utrustning som är anpassad efter sig själv.
– Det är inte utrustningen det är fel på, utan spelaren. Man måste ta ansvar för sitt eget spel. 


Text: Jesper Johansson • 2017-11-09
TournyttPatrick CantlayPGA TourPuttersTournyttUtrustning
Scroll to Top