Tournytt

Kaufman inspirerad av vännen Thomas: ”Jobbat stenhårt för att vara förberedd”

Smylie Kaufman missade årets FedExCup-slutspel och tog vara på tiden för att rätta till saker som inte fungerade. Nu är han mer förberedd än någonsin.

Jesper Johansson • 2017-11-02

För två år sedan vann Smylie Kaufman Shriners Hospitals for Children Open, vilket var hans första titel på PGA Tour. Sedan spelade han samtliga majors året därpå och gick långt i säsongslånga FedExCup-slutspelet.

Men förra säsongen var desto tuffare för amerikanen.
Smylie Kaufman missade 14 av 26 kvalgränser och deltog inte i någon major.

Det här kan man tänka sig försämrar självförtroendet och gör att karriären stagnerar ytterligare. Men Smylie Kaufman har en förhoppning att det ska bli tvärtom. Under uppehållet har han börjat ”spela golf” och inte ”spela en golfsving”, vilket han menar var problemet den senaste säsongen.

Hittills ser det bra ut. I säsongens första tävling, SafeWay Open, klarade han cutten och i hans andra start, Sanderson Farms Championship, slutade han delad fyra – hans bästa placering sedan segern för två år sedan.
– Jag har jobbat stenhårt under försäsongen för att vara redo inför året. Jag spelar bättre än jag någonsin gjort.
– Eftersom jag missade slutspelet har jag haft tid att ändra på saker som inte fungerade förra säsongen, sa Kaufman inför veckans Shriners Hospitals for Children Open.

 

Spieth, Fowler, Thomas och Kaufman på semester – Gary Player avundsjuk

Smylie Kaufman är vän med Jordan Spieth, Rickie Fowler och Justin Thomas. Den sista av de tre inspirerade honom under den senaste säsongen.
– Jag kände inte Jordan Spieth så bra 2015 när han spelade så fantastiskt. Nu är vi goda vänner men ”JT” och jag har alltid varit kompisar. Det var kul att se honom utvecklas till vad vi alltid trott att han kan uppnå.
– Att se hur han förberett sig på och utanför banan gör att jag vill jobba ännu hårdare för att sätta mig själv i en så bra position som möjligt.

Scroll to Top