Andalucia Valderrama Masters – Day Three

Tournytt

Sergio leder sin egen tävling

Hanson bäste svensk

Text: Martin Strömberg • 2017-10-21 Uppdaterad 2019-12-12

Sergio Garcia har tagit fem av sina 13 ET-titlar på hemmaplan i Spanien och nu kan den sjätte vara på väg.

Den 37-årige Masterssegraren från i våras leder sin egen Andalucia Valderrama Masters med ett slag efter att ha gått tredje ronden på 68 slag, tre under par.

– Att gå under par på Valderrama är alltid bra och det var fantastiskt att se alla människor som kommit ut för att heja, det var otroligt. Jag är säker på att det kommer att bli tufft i morgon men jag ska försöka gå ut med stort tålamod och spela mitt spel, sa en nöjd Garcia.

 

 

 

På andraplatsen finns engelsmannen Daniel Brooks, som behöver vara topp-åtta den här tävlingen för att säkra sina spelrättigheter nästa säsong. Brooks sköt dagens bästa rond, 64 slag, under de pressande premisserna.

– Jag fick en kanonstart och slog upp många bra järnslag nära hål. Mitt wedgespel är bra just nu och bara jag kan hålla bollen i fairway så finns det många birdies därute, sa Brooks.

För svensk del var det en bra dag och Peter Hanson avancerade 24 platser via sin 68:a som tyvärr avslutades med två bogeys. Hanson är sju slag bakom Garcia i topp.

Jens Fahrbring klättrade 15 placeringar till en delad 21:a plats efter 70 slag medan Sebastian Söderberg fick nöja sig med 72 slag och samma placering totalt.

Sergio leder sin egen tävling

Text: Martin Strömberg • 2017-10-21
TournyttDaniel BrooksEuropean TourJens FahrbringPeter HansonSergio GarciaTournytt
Scroll to Top