Safeway Open – Round Two

Tournytt

Duncan vill inte vakna

"Jag har drömt om detta i hela mitt liv"

Text: Martin Strömberg • 2017-10-07 Uppdaterad 2019-12-12

Han gör sin andra PGA Tour-tävling någonsin.

Och Tyler Duncan är på väg att skriva riktig historia.

28-åringen från Indiana har kämpat på Web.com-touren i flera år och lyckades förra veckan ta sig in bland de 25 från finalserien som fick ett kort på PGA-touren då han slutade på 15:e plats.

Han delade ledningen efter första ronden och när han chippade i för eagle på 18:e hålet andra dagen hoppade han upp i ensam ledning inför helgen.

– Det känns helt galet men kanske är det en fördel för mig att komma direkt från web.com-finalen och hit. Jag har inte hunnit fundera så mycket utan har bara försökt att få kroppen att kännas bra.

Hans hittills enda start på PGA-touren var då han kvalificerade sig för 2015-års US Open, då han missade kvalgränsen.

– Det här är en dröm som gått i uppfyllelse och jag är glad att bara vara här. Jag har drömt om att spela på PGA-touren hela mitt liv, förklarade Duncan efter sin 66:a andra dagen av Safeway Open, säsongens första tävling.

Som en liten jämförelse tog Tiger Woods sin första seger i sin 19:e start och Jordan Spieth behövde 24 tävlingar för att ta sin första seger.

Halva tävlingen är kvar att spela men om Duncan skulle lyckas hålla undan över helgen och vinna Safeway skulle han bli historisk.

Det finns ju några andra spelare som inget hellre vill än att snuva Duncan. Ett slag bakom sig har han fjolårssegraren Brendan Steele och två bakom finns Chesson Hadley, som gick runt på 61 slag andra ronden.

De riktiga kanonerna har valt att vila den här veckan men Phil Mickelson jagar vidare efter sin 43:e seger på PGA-touren. Hans senaste kom ju i The Open 2013.

Phil är på delad 15:e plats efter halva tävlingen efter två raka 69:or.

 

Duncan vill inte vakna

Text: Martin Strömberg • 2017-10-07
TournyttBrendan SteeleChesson HadleyPGA TourPhil MickelsonTournyttTyler Duncan
Scroll to Top