British Masters – Day Four

Tournytt

Därför försöker Rory McIlroy alltid ge autografer

När Rory McIlroy var liten blev han nekad en autograf från dåvarande världsstjärnan i fotboll, Roy Keane. Därför försöker Rory nu alltid ge tid åt golfens unga supportrar.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-05 Uppdaterad 2019-12-12

Förra veckan spreds en film på sociala medier som visade hur glad en ung golfentusiast blev av att få en boll från Rory McIlroy.

Nu har lite mer information kommit fram om den härliga filmen. BBC pratade med Rory McIlroy om händelsen och han berättar att han alltid försöker ta sig tid för supportrar. Anledningen till det är en händelse i hans egen barndom.

TV: Ung supporter fick boll av McIlroy – blev överlycklig

Under en landslagssamling såg han Manchester Uniteds Roy Keane.
– Jag gick fram till honom och frågade om en autograf och han sa nej. Han är säkert trevlig, men det där fastnade hos mig, säger McIlroy.
– Så jag beslutade att jag inte skulle göra samma sak. Om ett barn frågar om en autograf försöker jag alltid att ge en.

Under en runda ger Rory McIlroy bort ungefär nio bollar och till BBC berättar nordirländaren att han letar upp ett barn i publiken för att ge bort en förbrukad boll.
– Jag blev överraskad över hur den där händelsen kunde bli så stor i media. Men det visar att en liten sak för mig kan betyda väldigt mycket för ett barn, och det kan inspirera honom att kanske spela ännu mer golf. 

Men är Rory McIlroy fortfarande besviken på Roy Keane?
Det återstår att se, på frågan “Skulle du ge en autograf till Keane?” svarade fyrfaldige majorvinnaren:
– Om han ger sin först.


Text: Jesper Johansson • 2017-10-05
Tournytt19:e håletRory McIlroyTournytt
Scroll to Top