The Presidents Cup – Final Round

Tournytt

President Trump delade ut pokalen på Liberty National

Donald Trump tillbringade sin söndag på Liberty National. När det var dags för prisutdelning var det USA:s 45:e president som delade ut pokalen.

Text: Jesper Johansson • 2017-10-02 Uppdaterad 2019-12-12

Donald Trump besökte Presidents Cup under söndagen för att dela ut pokalen till det vinnande laget. USA utklassade de internationella spelarna och när pokalen var i kapten Steve Strickers händer pratade presidenten.
– Jag har sett den här tävlingen från starten, och jag måste säga att USA – wow, vad bra ni spelade, sa Donald Trump. 

Efteråt hölls en presskonferens där laget fick frågan om Donald Trumps närvaro och vad det betydde för de amerikanska spelarna. Steve Stricker svarade:
– Jag tyckte att det var häftigt. Det var häftigt för oss att umgås med honom. Och den här turneringen handlar om att respektera de som styr, att respektera presidenten. Och även om dina åsikter skiljer sig från någon annans – var det inte relevant i dag.

I USA finns det en tradition att de vinnande lagen i de stora sporterna besöker Vita huset och hedras av Presidenten. Det här har dock inte varit lika självklart sedan Donald Trump tog över. Det började med att basketstjärnan (och skicklige golfaren) Stephen Curry tackade nej.


Därefter meddelade en annan basketstjärna, LeBron James, att det inte längre var en ära att besöka Washington och presidenten.

Under presskonferensen fick laget frågan om de skulle besöka Vita huset om de fick frågan.
– Om vi skulle få möjligheten måste jag förstås fråga alla spelare om de vill åka dit, sa Steve Stricker.

Se presskonferensen här nedan: 



Text: Jesper Johansson • 2017-10-02
TournyttDonald TrumpPresidents CupSteve StrickerTournytt
Scroll to Top