PGA Championship – Final Round

Tournytt

Thomas använde Fowlers kassaskåp – för att rädda The Wanamaker

Justin Thomas valde att lämna sina mest värdefulla ting hos kompisen Rickie Fowler. Bland annat PGA Championship-pokalen.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-14 Uppdaterad 2019-12-12

Förra veckan var det uppehåll på PGA Tour och tid för de sista 70 deltagarna att vila. Men för Justin Thomas och många andra bosatta i Florida blev det istället tid för evakuering.

Vinnaren av Dell Technologies Championship lämnade Jupiter, Florida, under torsdagen förra veckan och åkte direkt till Chicago för att spela veckans bana. Men innan han lämnade huset var han tvungen att säkra sin egendom från regnet och vinden.
– Jag tog in min TV som jag har utomhus och alla andra möbler tog jag in. Jag såg till att mina bilar var säkra och fotograferade hela huset utifall något skulle gå sönder, sa Thomas under en presskonferens inför veckans tävling.

Äntligen, Justin! – Thomas vann PGA Championship

Men vissa saker ansåg han inte skulle vara säkra i sitt hus. Bland annat The Wanamaker Trophy – PGA Championship-pokalen. Den ärofyllda bucklan fick istället flytta till hans granne och vän: Rickie Fowler.
– Jag hade en del värdesaker som jag tog till Rickie Fowlers hus längre ned på gatan för han har ett kassaskåp som är lite säkrare då det är byggt ned i marken och lite stabilare än det jag har.
– Jag tog med Wanamakern, några klockor och andra värdesaker och lämnade det hos honom och tänkte att det skulle finnas kvar om alla mina saker försvann.

Orkanen Irma skapade stor förödelse i hela Florida men Jupiter skonades från de värsta vindarna. Justin Thomas hus, Rickie Fowlers hus och hans kassaskåp klarade sig fint.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-14
TournyttJustin ThomasPGA ChampionshipPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top