5de4309133786

Tournytt

Montgomerie segrare i Japan

Colin Montgomerie tog hem den första Champons Tour-tävlingen någonsin på japansk mark.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10 Uppdaterad 2019-12-12

Den nu 54-årige skotten Montgomerie har spelat stabilt hela veckan men det var hans fina avslutning som bäddade för segern. På de nio sista hålen lyckades Montgomerie helt undvika bogeys samtidigt som han rullade i fem birdies.

Totalt gick Montgomerie runt finalvarvet på 67 slag, fem under par. Efter rundan hyllade han anläggningen.

– Greenerna här var lika bra som på de bästa banorna. Jag menar det verkligen, de här greenerna var lika bra som de bästa greenerna jag någonsin puttat på. Samtidigt var banans kondition i exceptionellt skick, säger Montgomerie till pgatour.com.

Sammanlagt slutade Montgomerie fjorton under par, ett slag före Billy Mayfair och Scott McCarron som delade på andraplatsen. Segern var skottens femte på Champions-touren.

Tävlingen var den första på seniortouren som avgjordes på japansk mark, något som vinnaren tyckte var extra viktigt.

– Det spelar roll, det spelar stor roll att det spelas golftävlingar här. Låt oss hoppas att framgångarna kring den här tävlingen gör att även den vanliga PGA-touren kommer hit också. Det kommer bli fantastiskt om så blir fallet, säger Montgomerie.

Det enda svenska bidraget till tävlingen var Jesper Parnevik som slutade på en imponerande delad femteplats. Parnevik avslutade tävlingen fint med en bogeyfri 67-runda. 

Se toppen av ledartavlan här:

Montgomerie segrare i Japan

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10
TournyttChampions TourColin MontgomerieTournytt
Scroll to Top