Tournytt

Ko och Thompson i delad ledning

Världsstjärnorna Thompson och Ko ser ut att tampas om titeln i veckans LPGA-tävling. Samtidigt klarade bara en svenska kvalgränsen.

Av Erik Hallberg • 2017-09-09

Det ser verkligen ut att bli ett ordentligt race om titeln i årets upplaga av ”Indy Women in Tech Championship presented by Guggenheim”. Storstjärnan Lexi Thompson och den tidigare världsettan Lydia Ko har båda öppnat tävlingen strålande.

Lexi Thompson spelade fantastisk golf under torsdagen när hon gick runt på 63 slag, nio under par. Under fredagen fortsatte Thompson spela riktigt stabilt, hon lyckades helt undvika bogeys samtidigt som hon sänkte sex birdies. Totalt landade hon på 66 slag vilket gör att hon totalt ligger femton slag under par.

– Jag vet att Lydia också spelade bra i dag men jag försökte bara gå ut med samma mindset som i går och se till att jag gjorde min rutin ordentligt och att jag verkligen satsade i varje slag, säger Thompson till lpga.com.

 

Ko och Thompson i delad ledning
Lexi Thompsons scorekort.

Samtidigt som Thompson växte in i rundan, spelade stabilt och undvek bogeys var det desto mer fart från start i hennes motståndare Lydia Ko.

Ko startade på hål tio och inledde direkt med två birdies. Nya Zeeländskan följde upp den fina starten med fem raka birdies på hål 2 till 5. En något retlig bogey på det näst sista hålet gjorde att hon landade på 64 slag, åtta under par.

– Jag har mest njutit av att vara i den här situationen och av att kunna slå så fina slag som jag gjort den här veckan. När man går två rundor i rad under 70-strecket bygger det verkligen ens självförtroende, säger Lydia Ko till lpga.com.

Ko och Thompson i delad ledning
Lydia Kos scorekort.

Dani Holmqvist är den enda svenskan som klarade kvalgränsen. Hon ligger efter 36 spelade hål fem slag under par vilket räcker till en en delad 30:e plats. 

 

Se toppen av leaderboarden här:

Ko och Thompson i delad ledning
Scroll to Top