Cambia Portland Classic – Round Two

Tournytt

Mentalt urstarka Stacy Lewis i delad ledning

Stacy Lewis är i delad ledning i Portland, Oregon. Trots att hennes familj hotas att evakueras i Houston.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-02 Uppdaterad 2019-12-12

Att spela golf är tufft mentalt. Lägg då till att Stacy Lewis just nu lär ha tankarna på annat. Hennes familj och hennes föräldrar är bosatta i Houston, som på grund av orkanen Harvey är kraftigt översvämmat.

Trots de oroande rapporterna som Lewis fått från Texas är hon efter två rundor i Portland i delad ledning, tio under par.
– Banan var lite mjukar i dag jämfört med i går. Grenarna rullade bättre och så kändes min sving bättre i dag. Jag hittade något efter gårdagens runda som gjorde att det kändes bättre i dag, sa Lewis efter rundan.
– Jag fick en känsla av att jag kunde göra massvis av birdies. Jag har inte haft den känslan på ett bra tag, så det var riktigt härligt. Jag slog bollen bra även förra veckan, så jag var sugen på att komma hit då man på den här banan måste slå väldigt rakt.

 

Stacy Lewis: ”Har vänner i området som evakuerar”

Just den här veckan är det nog fler än vanligt som hejar på Stacy Lewis. Amerikanskan ska nämligen donera alla vinstpengar från veckans spel till en välgörenhetsorganisation i katastrofdrabbade Houston.
– Att komma hem med en stor check är en av veckans största mål. Jag är i en bra position för att göra just det.

Här är toppen av ledartavlan:

Här är svensktoppen:


Text: Jesper Johansson • 2017-09-02
TournyttLPGA TourStacy LewisTournytt
Scroll to Top