KPMG Women’s PGA Championship – Media Day

Tournytt

Pelley och Whan samarbetar om Ladies European Tour

"Vi försöker skapa en vision"

Text: Martin Strömberg • 2017-08-20 Uppdaterad 2019-12-12

Det är ingen hemlighet att damernas europatour (LET) har det tufft just nu. Man har svårt att få ihop tilllräckligt med tävlingar – i år spelas 15 tävlingar jämfört med 26 för sex år sedan – och i år har sju tävlingar ställts in.

Nu kommer möjligen hjälp från de andra tourerna.

LPGA:s chef, Mike Whan och Europatourens dito, Keith Pelley, berättade under Solheim Cup att de funderar på hur de ska kunna samarbeta för att lyfta Ladies European Tour.

– Jag har pratat med Keith (Pelley) och vi är överens om att det inte duger att vi hjälper till som andra eller tredje part. Så vi samarbetar och ska hitta vägar framåt, vi försöker att skapa en vision”, sa Whan, enligt Golfchannel.

Det finns än så länge ingen tidtabell eller plan över hur arbetet ska fungera men enligt Whan kommer saker at hända ganska snart.

– Jag hoppas att vi fått fram något innan året är slut.

Det kan röra sig om gemensamma tävlingar, att spelare från LET kan spela sig till LPGA-kort, men oavsett vilka saker som sker är målet för Whan tydligt.

– Det handlar om hur vi ska kunna ge spelarna på LET chansen att spela mer, chansen att bli de bästa spelarna i världen, då blir uppgiften klarare och enklare.

Spännande nyheter för både LPGA och LET.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-08-20
TournyttEuropean TourKeith PelleyLadies European TourMike WhanTournytt
Scroll to Top