5de43541a6fde

Tournytt

Nordqvist nia inför helgen

Kämpar om segern i British Open trots körtelfebern

Text: Martin Strömberg • 2017-08-05 Uppdaterad 2019-12-12

Svenska Anna Nordqvist har haft några tuffa veckor med sängliggande och sjukdom inför Womens British Open.

Men när det är majordags har hon ändå lyckats bita ihop och göra det bästa av sina möjligheter. På Kingsbarns i Womens British Open har den högst rankade svenskan inlett med 68-70 och delar niondeplatsen inför helgen.

– Jag skulle inte rekommendera den uppladdningen och önskar ingen att må som jag gjort de senaste veckorna. Men det börjar kännas bättre och jag försöker att inte anstränga mig för mycket även om det är svårt. Jag älskar att träna, sa svenskan efter sin andrarond på 70 slag.

Nordqvist är totalt sex under par och fem slag bakom ledande sydkoreanskan In-Kyung Kim. Spelet har sett stabilt ut och Nordqvist missade bara en green under fredagen, den 16:e och där kom också dagens enda bogey.

– Jag slog en bra chipp och en bra putt som tyvärr inte gick i. Men spelet känns allt bättre och jag ska göra mitt bästa i helgen, sa hon till tourens hemsida.

 

 

Nordqvist nia inför helgen
Pernilla Lindberg är delad 21:a efter två dagars spel // Foto: Göran Söderqvist

Också Pernilla Lindberg har gett sig själv ett bra läge efter två dagar. Lindberg är på en delad 21:a plats efter ronder på 69-71.

– Det har varit väldigt stabilt de två första dagarna och alla bitarna har fungerat bra. Det började regna ordentligt under mina sista nio så det blev riktigt tufft och jag är nöjd att jag höll ihop spelet så bra i slutet, berättar Lindberg för Svensk Golf.

Kvalgränsen på Kingsbarns låg hela dagen och pendlade mellan ett och två under och lyckligtvis med svenska ögon så hamnade den till slut på ett under. Det innebar att Madelene Sagström hamnade på rätt sida (73-70).

Också amatören My Leander (70-71) får spela alla dagarna i sin första major någonsin.


Text: Martin Strömberg • 2017-08-05
TournyttAnna NordqvistIn-Kyung KimLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmMy LeanderPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top