Ricoh Women’s British Open – Day Three

Tournytt

I.K Kim på väg mot första majorsegern

Leder med sex slag inför sista ronden

Text: Martin Strömberg • 2017-08-05 Uppdaterad 2019-12-12

Sydoreanskan In-Kyung Kim gick ut på lördagen med tre slags ledning.

18 hål senare klev hon med ett leende av Kingsbarns, signerade ett kort med 66 slag, och leder nu med sex slag inför sista ronden av årets Women´s British Open. 

Den 29-åriga, kortslående Kim, gick ut sent och under de värsta förhållanden som lördagen bjöd på, men noterade fyra birdies på sina första sju hål och sedan ytterligare två under sin bogeyfria 66-rond.

– Greenerna var snabbare idag och inte lika blöta och det gjorde puttningen lättare. Jag är väldigt nöjd med min dag, sa Kim efter ronden.

Hon har visserligen sex segrar på LPGA men när det gäller majors är en delad andraplats i US Women´s Open från 2013 och hon föll i särspel i ANA Inspiration året före efter att ha missat en kort putt på sista hålethennes bästa resultat.

– Jag ser hur många människor som arbetar med tävlingen och förstår hur stor den är. Men jag ska försöka att hålla mina rutiner imorgon och gå ut och ha roligt som vanligt.

På delad andraplats finns thailändska Moriya Jutanugarn och engelska Georgia Hall, båda elva under par.

För svensk del ser det också bra ut. Pernilla Lindberg (70) och Anna Nordqvist (72) delar 22:a plats. Med fina avslutningsronder har båda möjlighet att ta sig upp bland de tio bästa.

– Det var många fler puttar som kunde ha trillat i men samtidigt en hel del bra puttar som jag satte för att hålla momentum vid ett par tillfällen, berättar Lindberg för Svensk Golf.

Åt I.T Kim blir det förmodligen svårt att göra något.

Madelene Sagström är delad 59:a medan amatören My Leander föll tillbaks till en delad 72:a plats.

 

I.K Kim på väg mot första majorsegern

Text: Martin Strömberg • 2017-08-05
TournyttAnna NordqvistGeorgia HallIn-Kyung KimLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmMoriya JutanugarnMy LeanderPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top