RBC Canadian Open – Round Two

Tournytt

Martin Flores siktar på sin första PGA-seger

Martin Flores har ännu inte vunnit på PGA Tour. Inför helgens spel av Canadian Open har den 35-årige amerikanen ledningen.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-29 Uppdaterad 2019-12-12

Årets upplaga inleddes med över trettio spelare inom två slag från ledaren efter torsdagens spel. Inför helgen ser tävlingen ut att fortsätta vara en jämn tillställning, dock med lite färre spelare i den absoluta toppen. 

Under fredagen lyckades amerikanske Martin Flores ta en ensam ledning efter att ha gått runt på 66 slag, sex under par. Flores menade efrer rundan att banans mjukhet hjälpte honom att hålla nere scoren.

– Banan är perfekt men kanske lite mjuk. När det kommer till greenerna så leder mjukheten till att det finns möjligheter att jaga birdies så länge vinden inte tilltar, säger Flores till pgatour.com.

Två slag bakom Flores, på en delad femteplats hittar vi tidigare världsettan och veteranen Vijay Singh. Singh fick efter fredagens rond frågan om han tror på seger. Singhs svar kom blixtsnabbt.

– Om jag ställer upp i en golftävling och vet att jag inte kan vinna kan jag lika gärna åka hem. Jag måste bara jobba hårt och där ute annars kan jag lika gärna inte dyka upp, säger Singh till pgatour.com.

Bäste svensk är David Lingmerth på en delad 28:e plats, fem slag bakom ledaren.

Se toppen av ledartavlan här:

Martin Flores siktar på sin första PGA-seger

Här är svensktoppen:

Martin Flores siktar på sin första PGA-seger

Text: Erik Hallberg • 2017-07-29
TournyttMartin FloresPGA TourTournytt
Scroll to Top