Grayson Murray firar sin första seger på PGA-touren i Barbasol Championship. // Foto: Sam Greenwood/Getty Images

Tournytt

”93:orna” tar över

En ny generation – födda 1993 – stormar fram i världsgolfen.

Text: Michael Åhman • 2017-07-24 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth är född 1993, och vad han gjorde i helgen har väl inte undgått någon.

Grayson Murray är också född 1993. I helgen vann han Barbasol Championship i Auburn på PGA-touren. Det var hans första seger.

Lägg till detta Bryson DeChambeau, Justin Thomas, Zander Schauffele och Daniel Berger som samtliga relativt nyligen blivit vinnare på PGA-touren. Gemensamt: De är födda 1993.

– När vi ser vilken framgång Jordan har nått gör det oss unga spelare mindre rädda. Han har visat att det är möjligt, säger Murray till PGA-tourens hemsida.

Murray vann tävlingen med 263 slag (-21), blott ett bättre än Chad Collins. Collins väckte stor uppmärksamhet under fredagen då han var snubblande nära att göra en 59-runda.

Ende deltagande svensken, Carl Pettersson, klarade cutten. Men han fick inte spela på söndag eftersom man gjorde ytterligare en gallring i det stora startfältet.

 

Rai tog tredje segern på Challenge Tour – och kommer till Katrineholm

Engelsmannen Aaron Rai tog sin tredje seger för året på Challenge Tour när han vann Le Vaudreuil Golf Challenge, nordväst om Paris.

Inför sista dagen delade han ledningen med danske Morten Örum Madsen. Men Rai lade in en “Spieth-överväxel” med fyra birdies på fem hål på andra halvan av slutdagen. Med -18 blev hans segermarginal hela fem slag.

– Det har varit en fantastisk säsong så här långt. Jag kunde inte ha drömt om en bättre utdelning, säger Rai som förutom segern nu också fått ett kort till European Tour.

– Men jag kommer att fortsätta spela på Challenge Tour. I veckan är det dags för Sverige (Katrineholm), säger han till tourens hemsida.

Oscar Stark blev bäste svensk med en 40:e plats efter att ha slutat på banans par. Mikael Lundberg och Niclas Johansson slutade på delad 52:a plats med +3.


Text: Michael Åhman • 2017-07-24
TournyttChallenge TourGrayson MurrayPGA Tour
Scroll to Top