146th Open Championship – Previews

Tournytt

Rekordet slaget – Branden Grace gick runt på 62 slag

För första gången någonsin har en spelare gått runt på 62 slag i en majortävling. Branden Grace gjorde det på Royal Birkdale under lördagen.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-22 Uppdaterad 2019-12-12
Rekordet slaget – Branden Grace gick runt på 62 slag

31 gånger har ett proffs gått runt på 63 slag i en major. Aldrig har någon gått runt på 62. Fram till nu.

Branden Grace slog det enorma rekordet på Royal Birkdale under lördagen då han gjorde 10 par, resten birdies. Men faktum är att Grace var ovetande om sin histioriska bedrift och fick reda på det först efteråt.

– Jag visste inte om det alls och det är möjligt att det hjälpte mig lite, annars hade jag förmodligen blivit lite nervös, sa en lycklig Grace efter rekordet.

Med en birdie på hål 1, 4, 5, 8 och 9 gick sydafrikanen runt på 29 slag ut. Efter vändningen fortsatte storspelet efter fyra raka par.
Birdies på hål 14, 16 och 17 gjorde alltså att Branden Grace gick runt på 62 slag – lägst någonsin i en major.

– Det var en speciell rond från start, jag såg alla linjer och kände mig så bekväm därute. Jag missade ett par korta men jag fick igen det genom att rulla i ett par långa. Självfallet känns det fantastiskt att skriva in sig i historeiböckerna på det här viset även om jag inte visste det just då.

I och med bedriften klättrar också Branden Grace 43 platser under lördagen, upp till en delad andraplats fyra under par.

Förhållandena på Royal Birkdale har varit snudd på perfekta för spelarna under tredje ronden med svaga vindar och behaglig temperatur.

Rekordet slaget – Branden Grace gick runt på 62 slag



Text: Jesper Johansson • 2017-07-22
TournyttBranden GraceRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top