Tournytt

Hills och Vasatorp svenska mästare

Regerande mästarna Hills försvarade sitt guld i Lag-SM för damer. Vasatorp vann tävlingen på herrsidan, för sjunde gången.

Jesper Johansson • 2017-07-22

Vasatorp vann herrarnas Lag-SM, men det var inte en spikrak väg till titeln. Under lördagens finalvarv ledde Hills Golf med sex slag vid ett tillfälle, AIK GK var nära att komma ikapp men slutade ett slag bakom. Vasatorp vann tlll slut, 25 under par.
–Vi hade lite stolpe in i dag. Vi började dåligt men spelade upp oss och lyckades vända på det, säger Anders Larsson, Vasatorps lagkapten.
– I dag visade alla våra spelare att de har golfen som yrke, och att de kan hålla huvudet kallt när det drar ihop sig.

Bakom Vasatorp och AIK slutade Upsala GK och Hills GK på en delad tredjeplats, 19 under par. 

På damsidan var det inte en lika jämn fight. Hills, som nästa år arrangerar Nordea Masters, med spelare som Linda Wessberg och flicklandslagsstjärnorna Beatrice Wallin och Amanda Linnér tog snabbt en ledning på lördagen. De vann efter att ha slutat tolv över par, sex slag bättre än Ringenäs. Trea blev Baresbäck GCC, 32 över par.
– När vi ledde med sex slag på 16:e hålet förstod jag att det var klart. Det var lite skönare än förra året, då det avgjordes på sista putten, sa Hills kapten, Daniel Grestam.
– Vi har världens grymmaste gäng. Tjejerna respekterar varandras likheter och olikheter. Alla ställer verkligen upp för varandra, vi är ett lag helt enkelt, säger Grestam om varför de lyckats försvara titeln.

Scroll to Top