146th Open Championship – Second Round

Tournytt

Spelet bröts – återupptogs igen efter tio minuter

Kraftiga regnskurar under eftermiddagen över Birkdale

Martin Strömberg • 2017-07-21

Med andra halvan av startfältet ute på banan under miserabla förhållanden kan vi med facit i hand kontatera: Svenskarna hamnade på fel halva av startfältet.

De som startade sent första dagen och tidigt andra drog vinstlotten och har spelat i klart bättre förhållanden.

– Det är bara till att dra ner kepsen och ta på krigarmössan där ute, det blir mer överlevnadsgolf än att försöka spela perfekt. Ge sig själv mer marginaler och sen är det tålamodsprövande att hålla allt torrt när det blir så dåligt som det ser ut, sa Stenson om väderprognoserna efter rond ett.

Stenson är just nu ute på andra ronden och han gör det bra så här långt. I kraftigt regn är han två över par för ronden och ett över totalt på en delad 23:e plats, fem slag från ledningen.

Prognoserna inför eftermiddagen talar om fler kraftiga regnskurar med uppehåll emellan.

Alexander Norén har bara två hål kvar och har efter en tung start kämpat sig kvar i tävlingen. Han är just nu två över par för ronden och på par totalt på en delad tolfteplats.

Alexander Björk, som gör sin första major balanserar runt kvalgränsen och är med sina fem över par totalt just nu på delad 66:e plats och på rätt sida.

Än värre än för Stenson har det gått för vissa andra spelare. Justin Thomas är nio över par för ronden efter nio hål och sex över par totalt.

Vid 17.35 bröt spelet på grund av kraftiga skurar och banan bedömdes i ospelbart skick.

Tio minuter senare återupptogs spelet efter att arrangörerna jobbat med att rulla av greenerna. Regnet har dock inte upphört och det är möjligt att det kommer fler avbrott under eftermiddagen.

Scroll to Top