Tournytt

Carlsson slåss om segern i Skottland

Kan ta en plats i The Open

Martin Strömberg • 2017-07-15

Regn, vind och allmänt ruggiga förhållanden gjorde tredje ronden till en riktig pärs för spelarna i Scottish Open.

De som startade tidigt hade mer regn och mindre vind medan de senast startande slapp det mesta av regnet men fick ytterligare några sekundmeter vind att tampas med.

– Det kom regnskurar då och då och blåst på det. Jag spelade mitt eget spel idag, hade mycket tålamod och puttade fantastiskt, berättar Johan Carlsson för Svensk Golf.

Svensken gick ganska tidigt runt på 68 slag, kom ner på sex under totalt, och det stod redan då klart att han skulle avancera rejält. Spelpartnern Andy Sullivan tog dagens bästa score med 67 slag och de båda sporrade varandra hela vägen.

När dagen summeras ligger Carlsson på delad femteplats, bara tre bakom den engelska tätduon med Ian Poulter och Callum Shinkwin, båda nio under par.

De tre främsta spelarna den här veckan som kommer topp-tio och som inte redan är kvalificerade får också en plats nästa vecka i The Open på Royal Birkdale.

Flera av spelarna i slutbollarna hade problem och ledande irländaren Padraig Harrington fick sätta sin kråka under ett kort med 79 slag i resultatrutan.

 

 

 

Scroll to Top