U.S. Women’s Open – Round Two

Asiatisk dominans i US Open

Tre svenskor vidare till helgen

Text: Martin Strömberg • 2017-07-15 Uppdaterad 2019-12-12

Den asiatiska dominansen är snudd på total när US Women´s Open har nått halvvägs. 

Kinas Shanshan Feng leder på åtta under par och närmast bakom sig har hon fyra sydkoreanskor. Spanjorskan Carlota Ciganda delar sjätteplatsen och är bästa spelare utanför Asien medan Marina Alex är bästa hemmaspelare på en delad tiondeplats.

Ett envist regn över Trump National gjorde förhållandena svåra och halva startfältet fick gå upp tidigt för att spela färdigt sina förstaronder på fredagsmorgonen.

– Jag spelade mina första nio hål i regn men jag funderade inte så mycket över vädret utan fokuserade på varje slag, sa Feng, som  kom in i ett birdiestim vid vändningen.

Hon gjorde birdies på elvan, tolvan och två under par andra ronden räckte till att dryga ut ledningen från ett slag till två.

På delad andraplats finns tre sydkoreanskor.

Unga amatören Hye Jin Choi och Jeongeun Lee hade dagens bästa scorer med 69 slag och Amy Yang (71) landade också på sex under par efter två dagars spel.

Anna Nordqvist inledde andra ronden bra och var nere på tre under par när hon tvingades ta en dubbel på sitt sjunde hål (banans 16:e). Hon fortsatte att producera birdies men en en ny dubbel på trean gjorde att den svenska världstolvan fick nöja sig med en rond på par. Totalt är hon på en delad 31:a plats, åtta slag bakom Feng.

Madelene Sagström är ett slag längre ner (73-72) på delad 41:a plats med Pernilla Lindberg är delad 52:a på två över par (75-71).

 

 

Asiatisk dominans i US Open

Text: Martin Strömberg • 2017-07-15
TournyttAmy YangAnna NordqvistHye Jin ChoiMadelene SagströmPernilla LindbergShanshan FengTournyttUS Women's Open
Rulla till toppen