Tournytt

Rory McIlroy: ”Tiger lärde mig att vara hänsynslös”

Inför veckans Irish Open berättade Rory McIlroy att han lärt sig en viktig sak av Tiger Woods: Att våga vara en hänsynslös vinnare.

Jesper Johansson • 2017-07-06

Rory McIlroy har vunnit fyra majortävlingar, varit världsetta och har nio segrar på PGA Tour samt nio segrar på European Tour utan att räkna in majorvinster.

En enastående bedrift av en spelare som bara är 28 år. Inför veckans tävling sa världsfyran att hans framgång till stor del beror på en lärdom han fått av Tiger Woods.
– Det handlar om att inse att det är okej att vara en vinnare. Det är okej att ha den inställningen och det är okej att vara lite självisk, sa McIlroy under en presskonferens.
– Jag antar att jag verkligen insåg det när Tiger Woods var inblandad i den där skandalen 2009 och sedan kom tillbaka till touren. Det snackades mycket om honom, men han lyckades vara med och tampas om segern i The Masters, och publiken älskade det. Publiken älskade att han kunde vinna tävlingen och att han var en vinnare.

Efter bråket: McIlroy slutar twittra

Där och då insåg Rory McIlroy en viktig sak som han fortfarande strävar efter:
– Alla gillar en vinnare. Folk gillar människor som är framgångsrika, och det är okej att vara en av dem. Det är okej att vara hänsynslös i kampen om titlar.
– Man behöver inte få dåligt samvete för det. Du behöver inte känna dig självisk, det handlar om att du vill vinna. Det är därför vi är här ute och spelar och tränar så mycket som vi gör. Alla vill vinna och få en plats i historieböckerna.

Scroll to Top