Dubai Duty Free Irish Open – Day One

Tournytt

Lugnt väder gav låga scorer på Irland

Om inte vädret blir sämre kan det bli ett extremt lågt slutresultat i veckans European Tour-tävling. Efter 18 spelade hål är ledarduon åtta under par.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-06 Uppdaterad 2019-12-12

Det fanns anledning att hålla i hatten under den första dagen av Irish Open. Men inte på grund av ett blåsigt väder, utan fartvinden från alla spelare som spelat 18 hål långt under par.

Förra året var det 30 spelare som slutade tävlingen under par. Rory McIlroy vann med 276 slag, tolv under par.

Efter 18 hål av årets upplaga är det 105 spelare under par och ledarduon, Daniel Im och Benjamin Hebert, är åtta under par – med ytterligare tre rundor att spela.
– Jag hade lite tur i dag. Han där uppe hjälpte mig en hel del i dag. Och så slog jag bollen väldigt bra. Jag puttade också bra hela rundan, gjorde några bra parräddningar och lyckades sätta en del birdies, sa Im efter rundan.

Hans kollega som delar ledningen, Benjamin Hebert, var också nöjd med dagen:
– Det var en bra dag i dag. Atmosfären på banan var bra. Min attityd till spelet var antagligen bäst i år, jag var positiv hela dagen. Jag behöll lugnet och resultatet visar hur bra jag spelade.

Mjuka greener och knappt någon vind över huvud taget gjorde att Portstewart GC var en lätt match för flera av världens bästa spelare som tagit sig till Irland den här veckan, för att förbereda sig inför The Open om ett par veckor.

Och många av de högst rankade är långt uppe på ledartavlan. Jon Rahm är delad trea, sju under par. Justin Rose och Hideki Matsuyama är båda fem under par. Rory McIlroy hade det däremot lite tyngre och gick runt på par. Därmed är han på en delad 106:e plats i tävlingen. 

Här är toppen av ledartavlan:

Lugnt väder gav låga scorer på Irland

Här är alla svenskars resultat:

Lugnt väder gav låga scorer på Irland

Text: Jesper Johansson • 2017-07-06
TournyttDaniel ImEuropean TourTournytt
Scroll to Top