5de439a06ef56

Tournytt

Jessica Karlsson har tätkänning i Thailand

Jessica Karlsson är en av sex spelare som efter torsdagens runda är under par på Phoenix Gold G&CC i Thailand.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-06 Uppdaterad 2019-12-12

Efter ett 2,5 månader långt uppehåll är det återigen dags för en Ladies European Tour-tävling. Den här veckan spelas Ladies European Thailand Championship på Phoenix Gold Golf & Country Club.
Och banan ser ut att skapa en del problem för spelarna. Av 126 startande är det bara sex spelare som efter 18 hål är under banans par.

Leder gör hemmahoppet Chonlada Chayanun tillsammans med mexikanskan Ana Mendez, fyra under par (68 slag).
Thailändska amatören Atthaya Thitkul är ensam trea, två under par.

Därefter har vi ett härligt blågult resultat. För tillsammans med norska Madelene Stavnar och tyska Karolin Lampert befinner sig Jessica Karlsson på en delad fjärdeplats. De tre spelarna är ett under par, och alltså tre slag bakom ledande Chayanun.
– Min driver var riktigt bra i dag. Jag träffade 13 fairways och missade bara på hål 18. Jag träffade 14 greener och lyckades med samtliga up-and-downs. Min puttning var också bra, men kunde varit bättre, sa Chayanun efter sin runda.
–Om man är ute i ruffen blir det ganska mycket svårare och det är viktigt att träffa green. Jag vill inte sätta press på mig själv så jag försöker bara spela på som vanligt.

HIO av Jessica Karlsson

Förutom Karlsson är ytterligare nio svenskar med i tävlingen. Isabella Ramsay, Emma Nilsson, Lina Boqvist samt Frida Gustafsson Spång är samtliga ett över par, på en delad 12:e plats. Linda Wessberg och Jenny Haglund är tre över par, delad 43. Johanna Gustavsson och Cajsa Persson är fem över par och just nu på fel sida kvalgränsen. Det är också Emma Westin, som efter 18 hål är sex över banans par.

Här är toppen av ledartavlan:

Jessica Karlsson har tätkänning i Thailand

Text: Jesper Johansson • 2017-07-06
TournyttJessica KarlssonLadies European TourTournytt
Scroll to Top