HNA Open de France – Day Four

Tournytt

Flera proffs utsatta för sabotage – fått utrustningen ändrad

Bernd Wiesberger, Duncan Stewart och flera andra spelare på European Tour har fått sin utrustning saboterad under tävling.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-05 Uppdaterad 2019-12-12

Flera spelare på European Tour meddelar efter förra veckans Open de France på Le Golf National att någon har ändrat deras utrustning och därmed saboterat deras spel.

Bernd Wiesberger skrev så här på Facebook:
“Jag hade lite problem på slutet men är nöjd att gå runt på 60-talet. Insåg under rundan att inställningarna på min Titleist-driver hade ändrats av någon (det här hände till flera spelare i dag, tydligen). Det har aldrig hänt mig tidigare.
Jag ser ändå fram emot nästa års Open de France!”

Struggle at the end but happy to have scored in the 60s. Found out during the round that the settings on my Titleist…

Posted by Bernd Wiesberger on Friday, June 30, 2017

Proffsens golfbagar är ofta kvar på golfbanorna under tävlingarna, vilket gör det möjligt för sabotage av utrustning. Med tanke på dagens teknik är det enkelt att ändra inställningar på driver och andra woods. Det är dessutom inte alltid lätt att se förändringarna – därför är det oklart hur mycket som saboterats.

European Tour-proffset Duncan Stewart berättade för Bunkered.co.uk att även han fått sin utrustning saboterad.
– Jag frågade en av Callaways personal att ta en titt på min driver då den inte gick lika bra som jag är van med. Han gjorde om inställningarna till vad de skulle vara och greppet var åt helt fel håll. Klubban hade fått ett nytt  grepp bara några veckor tidigare.
– Jag är inte en spelare som ändrar min driver varje vecka, och när jag såg Bernd Wiesbergers meddelande övertygades jag att någon ändrat min driver. Ju fler du pratar med, desto mer har hänt, sa Stewart. 

Det är oklart om det är en spelare som saboterat medspelarnas utrustning, eller om det är personal på plats. European Tours chef för tävlingarna, David Garland, berättade för Golf Digest att de var medvetna om problemet.
– Vi fick information om två incidenter där spelare fått sin utrustning förändrad. Därför påminner vi alla spelare att kolla in sin utrustning innan de slår ut.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-05
TournyttBernd WiesbergerEuropean TourTournytt
Scroll to Top