HNA Open de France – Day One

Tournytt

Björk delad tvåa på Ryder Cup-banan: ”Lugnt och stabilt i dag”

Alexander Björk fortsätter visa att han hör hemma på European Tour. Rookien ligger delad tvåa i Frankrike efter 18 spelade hål.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-29

European Tour-rookien Alexander Björk har efter ett halvår på touren visat att han är här för att stanna.
Med sex topp 20-placeringar på 13 starter och endast tre missade cutter är han just nu på plats 49 i säsongslånga tävlingen Race to Dubai.

Den här veckan deltar han i Open de France på kommande Ryder Cup-banan Le Golf National. Efter 18 spelade hål är han delad tvåa, fem under par.
– Det kändes lugnt och stabilt i dag. Jag kom inte i några direkta trubbel vilket alltid är skönt. Det mesta fungerade bra i dag. Jag var bra från tee och in mot tee. Dessutom vara jag stabil i puttningen. Jag hade några som smet precis förbi hål på slutet, men är ändå nöjd med hur jag slog dem, säger Alexander Björk till svenskgolf.se/wp. 

Lika många slag under par som Alexander Björk är engelsmannen Nathan Kimsey och Belgaren Thomas Pieters. Leder gör Paul waring. För att Björk ska vara i ensam ledning och till slut vinna på söndag planerar Växjö-sonen att fortsätta på samma spår.
– Jag tänker gå ut och köra på som jag gjorde i dag. Jag ska spela ut och skapa bra positioner till mig själv och bra birdiechanser.

Och med tanke på hur spelet sett ut under året kan en seger på European Tour inte vara allt för långt borta. Varför inte redan den här veckan på nästa bana att arrangera Ryder Cup.
– Det är en riktigt bra bana så jag tror den kommer att passa utmärkt som Ryder Cup-bana. Det är många hål med kullar på sidorna så det lär bli en väldigt bra atmosfär. Dessutom är det en häftig finish runt klubbhuset. 

Hur gärna skulle du själv vilja delta i Ryder Cup 2018?
– Givetvis finns det förhoppningar om att få göra det, men det är inget jag tänker på. Jag försöker bara köra på och göra min grej, så kommer jag förhoppningsvis komma dit en dag.
– Om inte nästa år, så gången efter det.

Här är toppen av ledartavlan:

Björk delad tvåa på Ryder Cup-banan: ”Lugnt och stabilt i dag”

Här är svensktoppen:

Björk delad tvåa på Ryder Cup-banan: ”Lugnt och stabilt i dag”

Text: Jesper Johansson • 2017-06-29
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top