BMW International Open – Day One

Tournytt

Stenson och Karlberg startade bra i München

Delar sjätteplatsen efter rond ett

Text: Martin Strömberg • 2017-06-22 Uppdaterad 2019-12-12

Han vann här ifjol.

Idag inledde Henrik Stenson sitt tielförsvar av BMW International Open med en stadig 67-rond. Det resultatet räcker efter första ronden till en delad sjätteplats tillsammans med bland andra landsmannen Rikard Karlberg.

– Jag spelade stabilt, slog många bra slag och träffade de flesta fairways och greener och lyckades även lura i några puttar, sa Stenson efter ronden.

Han vände två under (startade från tian) och gjorde sedan tre birdies på vägen hem, enda bogeyn kom på 14:e (Stensons femte) och det hålet spelades klart över par första dagen.

– Det är långt kvar men kan jag spela så här i tre ronder till så hoppas jag kunna vara med däruppe någonstans på söndag. 

Också Rikard Karlberg var ganska nöjd och belåten med sina fem under par. Göteborgaren har jobbat hårt senaste veckan inför sommarmånaderna som innehåller massor av viktiga tävlingar.

– Det var bra, jämnt spel idag och det var gött att avsluta med två raka efter bogeyn på 16.e, sa Karlberg till Svensk Golf.

I topp efter första ronden finns Sverigebekantingen Wade Ormsby, som för några år sedan bodde i Helsingborg och representerade Vasatorps lag. Ormsby gick åtta under par och leder med ett slag före den belgiske rookien Thomas Detry.

 

Stenson och Karlberg startade bra i München



Text: Martin Strömberg • 2017-06-22
TournyttEuropean TourHenrik StensonRikard KarlbergThomas DetryTournyttWade Ormsby
Scroll to Top