Travelers Championship

Tournytt

McIlroy efter kritiken: ”Inte gymmat under 2017”

Ett golfproffs träningsmängd är något som flitigt diskuteras. Antingen tränar de för mycket – eller för lite. En som varit en stor del i debatten är Rory McIlroy. Han säger nu att han inte gymmat under 2017.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-22 Uppdaterad 2017-06-22

Rory McIlroy har kritiserats för att träna för mycket, och att det är anledningen till hans senaste skadebekymmer. Under 2017 har han tagit två långa uppehåll från golfen för att läka en revbensskada.

Men har kritiken varit rimlig? Enligt nordirländaren har han inte gymmat under 2017, och kan därför inte kritiseras för det.
– Jag har inte lyft en vikt under hela 2017, och det är trist att säga så. Men jag har inte lyft mer än sjukilosvikter i år på grund av min skada, sa Rory McIlroy inför Travelers Championship i veckan.
– Jag är inte i närheten av så stark som jag brukade vara. Jag är verkligen inte det. Men jag känner att jag inte heller behöver vara det. Om jag är stabil och fysiskt stark på rätt ställen är det okej.

McIlroy missar veckans tävling på grund av skada

Samtidigt passade världstvåan på att kritisera journalistkåren, som gärna sneglar på gamla rekord och en tid då golfen spelas på ett annat sätt.
– Golfvärlden är väldigt nostalgisk. Men den är inte som den en gång var.

Thomas nya rekord: lägsta scoren någonsin i US Open

McIlroy pratade också om Justin Thomas rekordrunda under US Open.
– Ta en sådan sak som det Justin Thomas gjorde förra veckan när han sköt en 63:a. Alla jämför det med något som hände på 70-talet. Måste vi verkligen göra det? Varför kan vi inte bara ta det för vad det är – en otrolig runda.
– Nio under, den lägsta scoren någonsin i US Open. Lämna det där, och jämför inte med tidigare rundor och om golfen var bättre då.


Text: Jesper Johansson • 2017-06-22
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top