The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Final Round

Tournytt

Dufner fick sista ordet

Vann efter imponerande comeback

Text: Martin Strömberg • 2017-06-05 Uppdaterad 2017-06-05

Efter tredje rondens fullständigt tappade spel och 77 slag var det inte så många som verkligen trodde på Jason Dufners lågmälda ord under presskonferensen.

Han sa: “Jag är fortfarande kvar i tävlingen”.

Inte så många spelare har den styrkan att vända en sådan situation men Dufner är uppenbarligen en av dem. Han avslutade fantastiskt sista ronden med att rulla i en drygt tio meter lång putt för par på sista green efter att just suttit inne i klubbhuset under dagens andra avbrott för åska över Muirfield Village.

– Det har inte varit lätt för mig med golf och jag har haft flera perioder då jag tappat kärleken till spelet, förklarade “Duf” efter segern.

Han fick tillbaks den förra året då han tillbringade tid med Rickie Fowler, Justin Thomas och Jordan Spieth hemma hos Fowler i Florida. Trion tränade, spelade matcher och hängde i största allmänhet och Dufner berättar att han fick tillbaks glädjen och passionen för spelet.

– De tränade hårt, brann för golf och ville vinna tävlingar och jag drogs med i entusisamen. De skiljer sig från mig eftersom jag haft en längre resa och inte gått från college rakt ut på PGA-touren som 20-åring. Det tog mig tio år att ens ta mig ut hit men jag gav inte upp och det är jag lite stolt över.

Segern i Memorial var Dufners femte på PGA-touren och han vann med tre slag före just Rickie Fowler och Anirban Lahiri.

Svenske David Lingmerth slutade delad 15:e medan Jonas Blixt blev delad 31:a.

 

Dufner fick sista ordet

Text: Martin Strömberg • 2017-06-05
TournyttDavid LingmerthJason DufnerJonas BlixtJordan SpiethJustin ThomasPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top