Tournytt

Drömstart av Lingmerth

Åtta birdies och en eagle första ronden av Memorial

Martin Strömberg • 2017-06-02

Muirfield Village och Memorial Tournament är en vecka som David Lingmerth gillar.

Smålänningen vann här för två år sedan efter särspel mot Justin Rose och igår gav han sig själv en drömstart  av årets upplaga.

– Jag har alltid tyckt om banan och omgivningen och det är klart att jag får goda minnen från segern nr jag kommer tillbaks hit, sa Lingmerth efter sin första rond på 65 slag.

Han gjorde hela åtta birdies och en eagle på ronden och att skjuta 65 med tre bogeys på en stentuff bana vittnar om bra form. Året har varit lite tungt resultatmässigt för Lingmerth men en delad tolfteplats förra veckan på Colonial visade at något var på gång.

– Jag har jobbat hårt hela året men har väl inte riktigt hittat det än. Man måste vara ödmjuk och jobba hårt på rätt saker så får man resultat förr eller senare.

Han delar ledningen i Jack Nicklaus tävling tillsammans med amerikanen Jason Dufner men många av toppnamnen hade en tuff dag på jobbet under torsdagen. Världsettan Dustin Johnsons gick sex över par iksom Adam Hadwin och spanjoren Rafa Cabrera Bello var ytterligare ett slag sämre.

Jordan Spieth och Justin Thomas däremot tillhör gruppen som jagar den svenske ledaren. Spieth är sex under och Thomas fem, så nog finns det utmanare av klass strax bakom.

– Jag ska försöka träffa lite mer fairways framöver så blir det här nog bra, säger Lingmerth till Svensk Golf.

De två andra svenskarna i startfältet hade en lite tuffare förstadag. Jonas Blixt landade på tre över par medan Carl Pettersson, som vann här 2006, gick fem över första dagen.

Drömstart av Lingmerth
Scroll to Top