Tournytt

Blixt avancerar i hettan

Sex slag bakom Simpson

Martin Strömberg • 2017-05-28

Det blev en varm påfrestande dag för spelarna i Dean & Deluca Invitational. Kvicksilvret nådde nivåer över 35 grader runt Colonial CC och trots de höga temperaturerna blåste det också en hel del. 

En som fick känna av hettan var Jordan Spieths caddie, Michael Greller, som tvingades lämna sin spelare på elfte hålet för att få vård. Spieths tränare Damon Goddard tog över bagen och lotsade sin spelare till 68 slag för dagen och en delad åttondeplats inför avslutningen. 

Greller uppgavs senare vara okej efter att ha fått vätska och vila och han ska jobba igen under sista dagen.

I ledningen efter tre ronder återfinns en gammal majorsegrare. Webb Simpson vann US Open 2012 på Olympic Club men har sedan dess haft svårt att få till spelet fullt ut särskilt ofta. 

– Det känns som att jag är där uppe och nosar på täten oftare nu och det är ett gott tecekn och en skön känsla, sa Simpson efter sin 67:a (-3) på lördagen.

Svenske Jonas Blixt fortsätter att klättra. Han gick två under tredje ronden, avancerade sju placeringar och är nu på en delad 13:e plats inför söndagen. Sex slag och tolv spelare är många att ta sig förbi men segerchansen är inte helt borta för Blixt.

Tre slag längre ner finns David Lingmerth som så smått börjar hitta rätt igen. Han gick tre under par (67) på lördagen och klättrade 39 placeringar till en delad 23:e.

På delad andraplats inför söndagen finns engelsmannen Paul casey och nyazeeländaren Danny Lee, båda två slag bakom Simpson. 

Blixt avancerar i hettan
Scroll to Top