Tournytt

Fyra svenskor vidare i Michigan

Men det är långt upp till ledande sydkoreanskan

Martin Strömberg • 2017-05-27

Fyra av fem startande svenskor klarade kvalgränsen men alla gjorde det med snäv marginal. 

Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist är båda ett under par och just på rätt sida medan Anna Nordqvist och Caroline Hedwall på två under par hade ett slags marginal.

Svenskorna har tio respektive elva slag upp till ledande sydkoreanskan Sung Hyun Park, som efter ronder på 67-65 skaffat sig en tvåslagsledning före norskan Suzann Pettersen och australiensiskan Minjee Lee.

Rookien Park, som vann sju gånger på den koreanska touren ifjol, har imponerat och går under smeknamnet ”Shut up and attack”, något som hon levt upp till de första två dagarna.

– Jag har definitivt känt press den här säsongen på grund av mitt fina fjolår och har inte presterat som jag vet att jag kan. Den här veckan har jag varit lite mer avslappnad och jag ser fram mot att gå i sista bollen i morgon, sa Park.

Men norskan Suzann Pettersen har inga planer på att släppa iväg rookien under helgen. Pettersen har 15 segrar på LPGA och vill ha fler.

– Det är en dag i taget här men är man bara i närheten av ledningen inför avslutningen så har man en bra chans. Jag ska försöka få till en bra rond i morgon.

Se sammandrag från dag två här nedanför.

Scroll to Top