5de441d1a47f1

Tournytt

Svenskarna startar drömtävling i Spanien

"Vill skapa något unikt för både spelare och sponsorer"

Text: Martin Strömberg • 2017-05-15 Uppdaterad 2017-05-15

Han har tre andraplatser på Europatouren och flera segrar på mindre proffstourer runt om i världen på meritlistan.

Som spelare.

Nu vill Peter Gustafsson tillsammans med sin partner Tommy Larsson, skapa en tävling i pro am-form som förhoppningsvis ska växa över tid.

Gustafsson har bott i Marbella i många år och har smitt planer på att skapa ett event länge.

Så i veckan spelas första upplagan av Peter Gustafsson Pro-Am Invitational på tre banor runt Marbella.

– Jag har länge haft en dröm att skapa en tävling men har hela tiden känt att jag behövt en pålitlig partner. Med Tommy och hans stora kontaktnät känns det som att vi har förutsättningar att lyckas skapa en tävling som verkligen sticker ut och ger alla inblandade något unikt, säger Peter.

Deltagarna i år får spela både Finca Cortesín, som bland annat arrangerat Volvo World Match Play, och La Zagaleta New, en privat anläggning som är mycket svår att få tillgång till men som Gustafsson via sina kontakter i Spanien lyckats komma in på.

Dessutom spelar man på Marbella Country Club.

– Det är väldigt fina banor och i framtiden hoppas vi kunna erbjuda toppklass rakt igenom. Visionen är att tävlingen så småningom spelas på Valderrama.

Formatet är två dagars fyrboll-bästboll och sedan Texas Scramble sista dagen på La Zagaleta. Men det är inte bara golfen som är viktig utan minst lika mycket samvaron, nätverkandet, maten och tiden vid sidan av banan.

Tanken är att tävlingen i framtiden ska växa både ekonomiskt och innehållssmässigt till en höjdpunkt på året som inga spelare vill missa.

– Jag ser en stor potential i den här formen och det är dels en chans att ge proffsen en stor tävling och samtidigt ge sponsorer och amatörerna en upplevelse för livet.

I första upplagan finns proffs som vår svenska ET-spelare Joakim Lagergren, Carlos Rodiles, Carl Suneson och en hel del lokala och svenska spelare.

Länk till tävlingens hemsida

 

Svenskarna startar drömtävling i Spanien
Svenskarna startar drömtävling i Spanien
Svenskarna startar drömtävling i Spanien

Text: Martin Strömberg • 2017-05-15
TournyttPeter GustafssonTournytt
Scroll to Top