Zurich Classic Of New Orleans – Round Three

Tournytt

Blixt och Smith på segerjakt

Drygade ut ledningen i foursome – leder med fyra

Text: Martin Strömberg • 2017-04-30 Uppdaterad 2017-04-30

Det syntes inga nerver alls när Jonas Blixt och spelpartnern Cameron Smith gick ut och sköt en bogeyfri 68:a i blåsiga förhållanden runt TPC Louisiana.

Nu leder duon Zurich Classic med fyra slag inför avslutningsronden.

– Det är som när man var barn igen och man bara förösker göra birdies. Jag känner ingen press därute alls, berättade Blixt efter tredje ronden.

Och uppenbarligen gillar svensken det annorlunda formatet med parspel och varannan dag foursome, varannan fyrboll-bästboll. Blixt och Smith har inte noterat en enda bogey under de första 54 hålen.

– Vi spelar riktigt bra båda två just nu och det är skönt att ha lite backup på alla hål. Vi ska spela smart när det behövs och aggressivt när det är läge. Jag tror att vi har bra chans i morgon, sa Blixt till pgatour.com.

Fyra slag bakom sig har den svensk-australiska duon Scott Brown/Kevin Kisner samt Cahrley Hoffman/Nick Watney. En marginal som naturligtvis inte är ointaglig men som ändå känns ganska trygg med en fyrboll kvar.

– Jag känner mig väldigt bekväm därute, sa Smith.

Om Blixt och Smith håller undan så får båda vinnarkategori och får dessutom dela på ettan och tvåans prispengar och FedEx Cup-poäng.

David Lingmerth och hans spelpartner Danny Lee gick på par tredje ronden och delar 15:e platsen, nio slag bakom ledarna. Freddie Jacobson och Will Wilcox gick ett över och är på delad 19:e plats, tio slag efter.

 

Blixt och Smith på segerjakt

Text: Martin Strömberg • 2017-04-30
TournyttCameron SmithCharley HoffmanDavid LingmerthFreddie JacobsonJonas BlixtKevin KisnerNick WatneyPGA TourScott BrownTournytt
Scroll to Top