Zurich Classic Of New Orleans – Round Two

Tournytt

Bara birdies som gäller för Blixt

Vi ska göra så många vi kan"

Martin Strömberg • 2017-04-29

Det är svensk-australiensiskt i toppen av Zurich Classic i Louisiana.

Jonas Blixt och Cameron Smith följde upp sin 67:a i foursome med en 62:a i fyrboll (bästboll) och går in i helgen som ledare på 15 under par.

– Det här avgörs under söndagen och vi ska bara försöka göra så många birdies vi kan, förklarade Jonas Blixt efter andra ronden.

Det syntes att Blixt och Smith, som har samma fysioteam, hade kul på banan och de peppade varandra genom hela ronden. Smith gjorde en eagle på tvåan och svensken svarade med detsamma på åttan. 

– Vi litar på varandra och jag vet att Cameron gör par eller birdie. Det gör mig mer avslappnad att ha backup och möjligen att jag blev lite för aggressiv och puttade genom breaket på några hål. På slutet försökte jag slå alla puttar i rätt fart och då ramlade det i några fler, sa Blixt till pgatour.com.

Paret jagas av ett koppel namnkunniga par och det kommer att bli ett rejält test redan under lördagen då väderprognoserna talar om kraftiga vindar. Men det är inget som stör det svensk-australiensiska paret.

– Nej, vi ska gå ut och skämta och ha kul på banan och göra så många birdies vi bara kan.

Närmast bakom finns Patrick Reed/Patrick Cantlay (-14) och på delad 14:e plats finns nästa svenskar David Lingmerth, som tillsammans med nyazeeländaren Danny Lee också gick tio under par andra dagen samt Freddie Jacobsson, som i par med Will Wilcox hade 63 andra ronden.

Två av de största favoritparen Rickie Fowler/Jason Day samt Justin Rose ihop med svenske Henrik Stenson, fick lämna tävlingen i halvtid då de inte klarade kvalgränsen som  hamnade på sju under par.

– Vi kämpade hårt men jag fick inte i någonting på greenerna, summerade Stenson.

 

Scroll to Top