ANA Inspiration – Final Round

Tournytt

Efter Lexi-gate – nu kan reglerna ändras

På grund av ett misstag under en tidigare runda blev Lexi Thompson av med sin ledning i ANA Inspiration och troligtvis även majortiteln. Nu kan reglerna ändras.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-25 Uppdaterad 2017-04-25

Enligt Golf World ska USGA och R&A meddela i veckan att regeländringar ska göras efter Lexi Thompsons fyra pliktslag i ANA Inspiration tidigare i april.

Det är fortfarande oklart vad som ska offentliggöras, men det förväntas att ändringarna kommer se över hur man använder sig av information till domare som ges av fans och TV-tittare.

 

TV: Se händelsen som kostade Lexi Thompson majorsegern

Under söndagsvarvet av ANA Inspiration kontaktade en TV-tittare LPGA:s domare via mail med information om ett potentiellt regelbrott av Thompson som hände under dagen innan. När domarna tittade igenom TV-bilderna och beslutade att Thompson felaktigt återplacerat sin boll på den 17:e greenen efter att den markerats, fick hon fyra pliktslag – två för att spela från fel position och två för att ha skrivit under en felaktig score.

I och med det tappade hon sin två slag stora ledning och var då två slag efter So Yeon Ryu, som till slut vann i särspel.

Förändringarna av reglerna förväntas gälla med omedelbar verkan.


Text: Jesper Johansson • 2017-04-25
TournyttANA InspirationLexi ThompsonSo Yeon RyuTournytt
Scroll to Top