Tournytt

Nästan sju års torka är över

Molinari den äldre segrare igen

Martin Strömberg • 2017-04-16

För sex, su år sedan var bröderna Molinari heta och spelade Ryder Cup tillsammans då Edoardo fick ett av kaptenen Colin Montgomeries wildcards 2010.

Men sedan har golfkarriären kantats av skador, formsvackor och elände för Edoardo, medan Francesco fortsatt att hålla till strax under världstoppen och spelar idag mestadels på PGA-touren.

Idag kom så äntligen en efterlängtad framgång då Edoardo lyckades hämta in fyra slag på ledande irländaren Paul Dunne och vinna i särspel.

Då hade Molinari under ordinarie spel avslutat med birdie-eagle.

– Jag har haft en del jobbiga perioder senaste åren och den här segern kanske kan radera en del dåliga minnen. Förhoppningsvis kan jag fortsätta på rätt väg nu, sa en lycklig italienare efter segern.

Han har tvingats til kvalskolan de senaste två åren för att behålla sitt kort. Nu slipper han garanterat detta de kommande två åren.

– Detta visar att man aldrig ska ge upp hur tungt det än kan kännas, förklarade Molinari.

Svenske Jens Fahrbring slog till med sista dagens bästa rond på 67 slag en bogeyfri dag. Fahrbring hyllade Royal Golf Dar Es Salam, som en av de absolut bästa banorna på hela året.

– Det är extremt kul att spela den med sina luriga små greener och svårigheter från tee. Jag spelade väldigt bra från tee till green idag, säger han till Svensk Golf.

Fahrbring klättrade till en delad 13:e plats. Rikard Karlberg och Pelle Edberg delade 27:e.

 

Nästan sju års torka är över
Scroll to Top