RBC Heritage – Round Two

Tournytt

Stolpe-ut för svenskarna

Tre blågula missade kvalet knappt på Harbour Town

Text: Martin Strömberg • 2017-04-15

Visserligen har Jordan Spieth, Justin Thomas, Rickie Fowler och Smylie Kaufman tagit semester.

Men många spelare har ändå tagit sig ner till South Carolina och Hilton Head för att spela RBC Heritage och startfältet är som vanligt bra.

I ledningen efter två dagars spel på trixiga Harbour Town Links delar Luke Donald och Graham deLaet ledningen på tio under par.

Donald har detta som sin speciella favorittävling och har varit som sämst trea vid sex av sina åtta senaste besök och den snart 40-årige engelsmannen jagar sin första seger sedan 2012.

– Jag har varit i den här positionen tidigare och det är bara att fortsätta spela aggressiv golf. Att föröska göra par kommer inte att räcka långt, sa Donald efter sin andra rond på 67 slag.

Duon är tio under par och har ryckt åt sig en tvåslagsledning före Ian Poulter och Webb Simpson. 

DeLaet sänkte sitt inspel från knappt 100 meter på nionde och den eaglen tog honom upp i delad ledning på en bana som han tycker om men som han sällan gjort några bra resultat på.

– Förra året spelade jag lite bättre och det fick mig att känna att jag kanske skulle kunna spela bra här ändå, sa DeLaet, som också han tog sig runt på 67 slag andra dagen.

För svensk del blev det lite stolpe-ut. Carl Pettersson som spelade bra första dagen och stora delar av andra missade kvalgränsen med ett enda slag efter bogey på sitt sista hål. 

Freddie Jacobsson gjorde två bogeys sista tre hålen för att också han missa med ett slag medan david Lingmerth missade med två slag.

Nu står det svenska hoppet till Jonas Blixt som verkligen avslutade starkt med 32 slag sista nio under fredagen. Blixt är delad 32:a inför helgen och det ser ut som att Blixt är på väg mot formen igen.

 

 

Stolpe-ut för svenskarna

Text: Martin Strömberg • 2017-04-15
TournyttCarl PetterssonDavid LingmerthFreddie JacobsonGraham DeLaetIan PoulterJonas BlixtLuke DonaldPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top