Tournytt

Danish delight in Morocco

Dubbla danska segerchanser

Martin Strömberg • 2017-04-15

I brist på blågula framgångar vid Trophée Hassan II får vi glädjas åt vårt grannland i söder.

Både Lucas Bjerregaard och Lasse Jensen har gett sig toppläge inför sista ronden och båda jagar sin första ET-seger.

– Jag inledde ronden bra, hade det lite tufft i mitten för att sedan avsluta fint. Jag är jättenöjd med min position och vem vet vad som kan hända i morgon, sa Jensen efter sin rond.

Dagens prestation stod italienaren Renato Paratore för tidigt under dagen. 20-åringen gick ut sju slag från ledningen tillsammans med svensken Jens Dantorp och efter 66 slag på den erkänt tuffa Royal Dar Es Salam spelar han faktiskt i ledarboll när tävlingen ska avgöras i morgon.

– Det är ju alltid bra att skjuta nytt banrekord. Jag spelade bra, chippade bra och puttade bra. Det är nog min bästa rond hittills. Det ska bli kul att spela ledarboll i morgon, sa den unge italienaren.

I ledningen inför avslutningen är engelsmannen Paul Dunne, som avslutade med birdie för att leda med två.

– Jag har haft bra form senaste tiden men har inte kunnat tävla på fyra veckor. Jag slår bollen riktigt bra nu och allt arbetet börjar ge resultat, sa Dunne.

Svenskarna hade en lite jobbig dag och de flesta tappade placeringar. Dock inte Rikard Karlberg som via en fin 71-rond (-2) klättrade till delad 30:e. En placering som göteborgaren delar med Pelle Edberg och Anton Karlsson.

 

Danish delight in Morocco

Se hur nära Bjerregaard är att håla ut sitt andraslag här.

Scroll to Top