5de447827383c

Tournytt

KRÖNIKA: “Visst kan svenskarna vinna!”

AUGUSTA; GEORGIA. Stenson har skrämt bort majorspöket.

Text: Martin Strömberg • 2017-04-05 Uppdaterad 2017-04-05
KRÖNIKA:

Det är dagen före dagen och tanken är att det ska spelas den traditionella par 3-tävlingen här på Augusta National om några timmar.

Väderprognoserna ser dock allt annat än soliga och varma ut, indikerar kraftigt regn under hela eftermiddagen, så vi får väl se vad som händer med traditionen den här gången.  

Traditioner är annars allt här på Augusta National.

KRÖNIKA: "Augusta är inget omöjligt monster"

Allt från de gröna kavajerna till Champions Dinner, par 3-tävlingen och det ceremoniella utslaget som i år tyvärr saknar Arnold Palmers medverkan.

Traditioner överallt, en del kul, en del lite märkliga.

Utan dessa vore Masters bara en tävling bland andra, nu är det tävlingen som förmodligen ligger högst eller näst högst på alla spelares julklappslista.

Många européer rankar The Open högre men de flesta amerikaner har Masters eller US Open längst upp när de lägger sig och drömmer positiva drömmar med puttern bredvid sig.

När tävlingen väl börjar på torsdag så spelar traditionerna mindre roll.

Så sänds The Masters i TV

Henrik Stenson har jobbat stenhårt med Pete Cowen under ett par dagar. Det ser ut som att de jobbar med att få armarna och höfterna att synka bättre så att Henrik inte svingar armarna för snabbt vilket händer då och då. 

Jag följde den svenska världsfemman några hål på tisdagskvällen och allt ser bra ut.

Han slog många bra drives och en hel del bra järnslag, den biten oroar mig inte ett smack. Puttningen däremot är utmanande för alla och Stenson är fortfarande lite streaky på greenerna.

Kommer han in rätt i tävlingar och får en positiv känsla så kan han putta strålande men har väl inte riktigt den där grundtryggheten i stroket som en del andra, även om det har blivit bättre.

Men visst kan han vinna.

Ifjol var han ��verlägset bäst av alla spelare under majors. Totalt var Stenson 23 under par i de fyra stora och det är 14 slag bättre än tvåan Jason Day. Det visar vilken spelare han vuxit fram till.

Din guide till ett perfekt Masters

Vad ska man tro om Alex Noréns möjligheter då?

Jag skulle vilja säga att han har större möjligheter på förhand än Danny Willett hade ifjol, eller Charl Schwartzel 2011.  De vann på sina andra försök och det var 1979 som Fuzzy Zoeller blev den senaste att vinna vid sitt första besök på Augusta men traditioner är väl till för att brytas?

Banan passar Alex relativt bra och här kan han verkligen dra nytta av sin fina kort- och medeldistansputtning. Kan han eliminera dumma missar och få igång puttningen och kanske ha lite flyt med väder och vind och tid på banan så är han inte avsågad på något vis.

Men det finns naturligtvis några stora favoriter.  

Jag skulle ranka Dustin Johnson, Jordan Spieth och Danny Willett längst upp. Strax bakom ligger Martin Kaymer, Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick och Stenson.

Men förmodligen vinner någon helt annan.

Det brukar vara så med golftips.


Text: Martin Strömberg • 2017-04-05
TournyttAlexander NorenHenrik StensonKrönikaMartin StrömbergTournyttUS Masters
Scroll to Top