Shell Houston Open – Round Two

Tournytt

Kang överlägsen i Houston

Mörk svenskdag – ingen vidare till helgen

Martin Strömberg • 2017-04-01

Det blev inget vidare genrep inför Masters nästa vecka för den svenska världsfemman Henrik Stenson.

Han följde upp sin 74:a från första dagen med 75 slag andra ronden och missade kvalgränsen med fem slag. Ser man till statistiken så var spelet från tee till green okej, men Stenson tappade slag på greenerna och hade dessutom några missar som renderade pliktslag. 

Han var i vattnet både på fyran och elvan andra dagen med dubbelbogey som resultat båda gångerna.

Bättre gick det då för sydkoreanen Sung Kang, som spelat fantastiskt de två första ronderna. Kang är 16 under par efter 65-63 och leder med hela sex slag inför helgens avslutning.

Han satte därmed nytt rekord efter 36 hål för Shell Houston Open och hyllade sin puttning efter ronden. Kang satte sex puttar från över sju meter under fredagens rond.

– Jag puttade bra på torsdagen men idag var det fantastiskt. Puttern bara fortsatte att rulla i puttar och det var en rolig dag sa en nöjd Kang.

Sydkoreanen är ännu inte kvalificerad för Masters och behöver en seger den här veckan för att få spela på Augusta nästa vecka. 

– Vad som händer händer och jag tänker inte ens i de banorna, berättade 30-åringen när frågan kom upp.

INgen av de andra svenskarna tog sig heller vidare till helgens spel. David Lingmerth var närmast men missade kvalgränsen med ett ynka slag.

Faktum är att hela fyra av de fem bästa rankade spelarna i fältet missade kvalgränsen. Jordan Spieth, Patrick Reed, Adam Scott och Henrik Stenson.

 

Kang överlägsen i Houston
Scroll to Top