Maybank Championship Malaysia – Day One

Tournytt

Titelförsvararen träffad av amatörs snedslag

Charl Schwartzels titelförsvar på Innisbrook Resort kunde fått en bättre start. Under onsdagens ProAm-tävling träffades han av en boll – och skadade handleden.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-09 Uppdaterad 2017-03-09

Det var under ProAm-tävlingen inför veckans Valspar Championship, som Charl Schwartzel vann förra året, som sydafrikanen blev träffad av en golfboll.

En av amatörerna i gruppen slog ett slag som träffade ett träd och studsade tillbaka på Schwartzel. Sydafrikanen lyckades skydda sina nedre regioner genom att snabbt föra sina händer nedåt.
–  Jag har spelat golf i 28 år nu och aldrig träffats av en golfboll, tills i morse. Det var lite av en slump, verkligen otur, sa sydafrikanen till Golf Channel efteråt.

Ett av ledbanden i Schwartzels vänstra handled började direkt att svullna och för en stund tappade han känseln i vänsterhanden.
Han spelade nio hål med skadan innan han vilade för dagen.
Men han tror inte det kommer vara något problem att spela tillsammans med Henrik Stenson och Bubba Watson under torsdagen och fredagen.
– Jag har aldrig dragit mig ur en tävling på grund av en skada när jag väl har startat den. Jag planerar att spela, oavsett om jag så måste halta runt i 18 hål. Jag ska spela.
– Jag hoppas bara att det inte är något allvarligt då jag känner att jag just nu spelar väldigt bra golf. Det vore tråkigt att behöva avstå på grund av en så här löjlig skada.

Schwartzel pratade också om amatören som slog slaget, och är inte arg på honom.
– Han har väldigt dåligt samvete. Men det är ju inte hans fel. Han slog bollen framåt, den träffade ett träd och studsade mot mig i ganska hög hastighet.

– Jag är bara glad att jag lyckades föra mina händer framför mina privata delar, säger Schwartzel.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-09
TournyttCharl SchwartzelPGA TourTournytt
Scroll to Top