World Golf Championships-Mexico Championship – Round Three

Tournytt

Thomas leder helvild tävling

Ett otroligt hio, boll fastnade i träd, åskådare snodde bollen. Allt händer i Mexiko.

Martin Strömberg • 2017-03-05

Andra dagen av WGC-tävlingen i Mexiko blev galen med massor av sänkta slag och pitchar.

Lördagen vile inte vara sämre och bjöd på flera fullständigt osannolika händelser.

Det började direkt med att Dustin Johnson krämade upp en järntvåa mitt på green på första hålet för eagle och att Phil Mickelson, vem annars, gjorde birdie efter två chippar på samma hål.

Sedan rullade det på och eskalerade när Justin Thomas gjorde hio på långa 13:e. Hans järnsexa tog en hög studs och landade hårt i koppen.

– Den såg perfekt ut och jag sa: “gå i”. Det är sällan jag slår slag exakt som jag vill men den här gillade jag, förklarade Thomas efter 66-ronden, som tog honom upp i ensam ledning.

Världsettan Dustin Johnson hade också en händelserik dag. På 16:e hålet slog han sitt andraslag upp i ett träd och bollen fastnade. Han tvingades gå tillbaks och droppa, slog upp bollen på green, bara för att se sin förstaboll trilla ner ur trädet precis när han gick förbi.

– Sånt händer men jag rullade i en bra putt för bogey så jag var nöjd och glad ändå, kommenterade den evigt lakoniske Johnson, som ändå lyckades skjuta 66 och är tvåa, ett slag bakom Thomas.

Och så Phil Mickelson. 

Alltid i händelsernas epicentrum.

Han hade stora problem från tee och på ett hål tog en åskådare upp “Leftys” boll och sprang iväg. Phil räddade naturligtvis par, precis som när han tvingades droppa för en sprinkler mitt ute i bushen.

– Jag var tillbaks i ett spel från förra året då jag missade allt från tee. Jag har inte haft problem alls tidigare i år så på det viset är jag besviken, sa Mickelson, som ändå kom runt på 68 slag.

Han är delad trea och i allra högsta grad med i kampen om segern.

Precis som Rory McIlroy, som gick tredjeronden på 70 slag. Han spelade med Mickelson och summerade den upplevelsen så här:

– Om jag hade spelat som Phil från tee så hade jag varit helt knäckt. Men det är skillnaden mellan oss, han går ut och slår mig med två slag och spelar helt vilt.

Gårdagens bästa rond stod Jordan Spieth för. Han gick runt på 63 slag och gav sig själv en liten möjlighet inför sista ronden. Spieth är delad tia, fem slag bakom Justin Thomas.

Alexander Norén gick på 72 slag tredje dagen och är delad 63:a, 18 slag bakom ledaren.

 

 

Thomas leder helvild tävling
Scroll to Top